JSM vibrations

Yoga

Yinyoga

I yinyogan stannar vi flera minuter i varje position vilket innebär att vår bindväv sträcks ut och smörjs. Effekten kommer nästan omedelbart, kroppen blir bekvämare att vara i och sinnet blir lugnare. Varje pass tränar vi andningsövningar, så kallade pranayamas och varje pass avslutas med avslappning.

 

Höstens yinyogakurser

YINYOGA – Flöden – OBS KURSEN ÄR FULLBOKAD

Torsdagar kl 18:30-19:45

Start 7 september

6 tillfällen

Yinyoga flöde är en yinyogakurs där vi yogar i ett mycket lånsamt flöde, vi stannar i varje position 3-5 minuter för att sedan mjukt gå över till nästa position. Kursen riktar sig till dig som vill bjuda in en liten gnutta yang i din yinyogapraktik, då vi intresserar oss för de mer utmanande positionerna inom yinyogan. Trots detta är den en mjuk och lugn kurs som passar (i stort sett) alla kroppar eftersom du alltid anpassar yinyogan efter dina egna förutsättningar. I kursen går vi igenom delar av yogans historia och filosofi.

YINYOGA – Utforska

Torsdagar kl 18:30-19:45

Start 19 oktober

6 tillfällen

Yinyoga – utforska är en yinyogakurs för dig som vill utforska yinyogan. Vad händer inom dig när du yinyogar? Hur kan du förändra positionerna genom att använda olika props eller genom att inte använda props? Vi provar olika varianter av samma position och utforskar hur detta påverkar kroppen och sinnet. I kursen går vi igenom delar av yogans historia och filosofi. Kursen passar (i stort sett) alla kroppar eftersom du alltid anpassar yinyogan efter dina egna förutsättningar.

YINYOGA – Vila

Torsdagar kl 18:30-19:45

Start 30 november

6 tillfällen

Yinyoga – vila tar inspiration från naturen, från mörkret och kylan som mjukt omsluter oss under vintern. Vi inspireras av djuren som gått i ide och lägger stort fokus på pranayamas och de mjukaste av yinyogans positioner. I den här kursen ingår också Yoga Nidra, vilket kan översättas med yogisk sömn och innebär att du guidas in i ett läge mitt emellan sömn och vakenhet. Vi kommer också att prata om ”lager av självet” vilket är en del i den yogiska filosofin. Kursen passar (i stort sett) alla kroppar eftersom du alltid anpassar yinyogan efter dina egna förutsättningar. 

 

Kontakta mig gärna via formuläret nedan

    Du deltar i alla aktiviteter hos JSM vibrations på egen risk.