JSM vibrations

Ljudbad

Varför ljudbad?

I vårt samhälle har vi ofta fokus på prestation. I ljudbadet är det precis tvärt om, ingen prestation krävs, du får finnas precis som du är. Du får återhämtning och vila och det är just där, i stillheten och vilan, vi verkligen kan få kraft att växa.

Hur påverkas vi av ljudbad?

Ett ljudbad hjälper dig att slappna av på djupet, man kan se det som en genväg till ett djupt meditativt tillstånd. Ljudbadet påverkar dina hjärnvågor och gör dem långsammare. De hjärnvågor som aktiveras vid ett ljudbad är sådana som aktiveras vid djup meditation eller när vi sover. Detta händer helt automatiskt under ett ljudbad!

 

Studier har visat att ljudbad kan hjälpa till att sänka blodtryck och puls samt reducera upplevd stress och oro. Det finns också studier som visat på att det kan minska olika smärtupplevelser!

Varför är ljudbad välgörande?

Det finns flera studier som visar att ljudbad är välgörande för hälsan, men det finns inte så många som kan förklara vad som händer. Däremot finns det teorier kring det. En sådan teori är att vibrationerna från ljudbadet får vattnet i våra celler att vibrera och detta skulle starta läkprocesser och vara välgörande för cellen. En annan teori handlar om att våra hjärnor försöker kopiera ljudvågorna och därför blir hjärnvågorna långsammare.

Upplevelsen!

Att uppleva den djupa avslappningen av ett ljudbad ger är en oerhört behaglig upplevelse. Varje persons upplevelse är unik. Det kan kännas som att du lättar från golvet eller som att du skulle vara fastklistrad på golvet. Gamla skador kan göra sig påminda, du kan se visioner, bilder eller drömmar. Varje enskilt tillfälle ger en unik upplevelse. Många som provar på ljudbad vill gärna uppleva det igen

När ska man inte ljudbada?

Du som har ljudutlöst epilepsi, är gravid före vecka 12, psykossjukdom, schizofreni eller andra hälsotillstånd som kan förvärras av vibrationer eller djup meditation bör undvika ljudbad. Konsultera din läkare om du undrar om just du borde undvika ljudbad. Du deltar alltid i alla aktiviteter hos JSM vibrations på egen risk.

Hur går ett ljudbad till?

Du kommer till Yogaspacet iklädd mjuka och bekväma kläder.. Kom gärna några minuter innan ljudbadet börjar så du hinner njuta av den mysiga miljön som doftar gott av eteriska oljor som valts ut för att passa ljudbadet. Allt du behöver finns på plats; yogamatta, bolster, filtar och ögonkudde. Om du vill ha en kudde under huvudet, eller din egen matta så kan du ta med dig det. Om du har svårt att ligga ner på golvet så meddelar du mig innan så ordnar jag med en sittande lösning för dig.

 

Ljudbadet börjar sittande, med andningsövningar för att landa på platsen och hitta fokus. Därefter kommer du ner till liggande och hittar en riktigt bekväm position. Med hjälp av instrument och min röst guidas du i din avslappning. Sedan börjar en härlig resa av vibrationer från sjungande kristallskålar. Du hamnar i en djup avslappning, så djup att det kan kännas som att kroppen är för tung för att du ska kunna röra dig.

 

Mot slutet av ljudbadet spelas du upp till en lättare nivå av avslappning och jag guidar dig upp i vaket tillstånd med hjälp av min röst. Efter en sådan djup avslappning behöver du en stund att få vakna till på riktigt. Du behöver också dricka ordentligt efter ljudbadet. Därför avslutas ljudbadet med en kopp te i gemenskap

Kommande ljudbad

Djup avslappning och meditation till tonerna av sjungande kristallskålar.

 

2023 – Ljudbad i SPACET:

Datum: 10 februari

Tid: 10:30-12:00

Pris: 275 kr

Plats: SPACET, Kungsgatan 1, 462 33 Vänersborg

 

2023 – Ljudbad i SPACET:

Datum: 9 mars

Tid: 10:30-12:00

Pris: 275 kr

Plats: SPACET, Kungsgatan 1, 462 33 Vänersborg

 

2023 – Ljudbad i SPACET:

Datum: 27 april

Tid: 10:30-12:00

Pris: 275 kr

Plats: SPACET, Kungsgatan 1, 462 33 Vänersborg

 

2023 – Ljudbad i SPACET:

Datum: 25 maj

Tid: 10:30-12:00

Pris: 275 kr

Plats: SPACET, Kungsgatan 1, 462 33 Vänersborg

 

 

Obs! Delta inte i ljudbad om du är gravid före vecka 12, om du har ljudutlöst epilepsi, psykossjukdom, schizofreni eller andra hälsotillstånd som kan förvärras av vibrationer. Du deltar i alla aktiviteter hos JSM vibrations på egen risk.

 

Om du vill boka alla ljudbad till ett paketpris kan du kontakta mig via formuläret längst ner på sidan. Du som vill boka enstaka ljudbad gör det här:

Du deltar i alla aktiviteter hos JSM vibrations på egen risk.